onsdag 26 oktober 2005

Falukorv

Var nere på stan och handlade lite mat idag. Jag skulle köpa lite falukorv och stod och kollade på en liten förpackning som vägde 800 g. Den kostade 27:90. Var precis på väg att gå till kassan när jag hastigt kollade vad en större förpackning av samma fabrikat kostade. Den kostade 29:90. Hur mycket den vägde? Den vägde 1,5 kg. Vilken tror ni att jag valde?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Tur att du såg det! En gång när jag skulle köpa mjölk tog jag som vanligt ett 1-literspaket för 6,90 kr. Hade gått runt affären ett tag och kom tillbaka eftersom jag glömt köpa smör, och såg till min glädje att 1,5-litersmjölken kostade endast 4,90 kr!! Så jag valde att kapa genast..

... sa...

Och i lördags råkade jag ta Arlas dyra ekologiska mellanmjölken istället för den vanliga. Dom borde ha olika färg på paketen. Men utsidan är väl som insidan. Egentligen igen skillnad alls! Bara ett marknadsföringstrick.

Jonny sa...

nurp: Känns som att du gjorde ett vettigt val! :-)

perspektivet: Ekologisk mjölk, vet ju att det finns, men det låter ju lite löjligt. Om de nu måste betona att viss mjölk är ekologisk bör ju även motsatsen finnas, alltså oekologisk mjölk. Och i så fall, var kommer den ifrån? Den kanske framställs på kemisk väg i nån fabrik...

Anonym sa...

Haha! Jonny, du var visst lättlurad.. Skulle bara kolla om nån gick på mitt roliga (??) skämt.. Härmed dementerar jag alltså alla rykten om att jag köpt billig mjölk. Åtminstone har jag inte köpt SÅ billig mjölk. Ja.. Måste erkännas att det itne var kul överhuvudtaget, men för att visa mitt intresse över din blogg, så var jag tvungen att ljuga ihop en fin historia som passade bra som svar..

Jonny sa...

Roligt och roligt, jag vet inte det...

Det är ju inte en otänkbar händelse. Om det varit den dagens datum på 1,5-litern så kunde den ju vara billigare än den andra.

Borde finnas andra sätt för dig att visa ditt intresse än att ljuga på detta viset... :-)