torsdag 31 augusti 2006

IFK ute ur cupen

Trots ledning med 2-0 i början på andra halvlek lyckades inte IFK stå emot Kalmar i kvartsfinalen i Svenska Cupen på bortaplan. Förlust med 4-2 efter förlängning, men enligt NT:s direktrapport pressade Kalmar IFK rejält på slutet.

Nåja, det viktigaste just nu är ändå serien där platser i nästa års upplaga av Allsvenskan står på spel...

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag undrar om du är så pass tillfreds med att IFK endast har serien kvar att spela för. De brukar ju normalt sett komma långt i cupen, och detta var inte tillräckligt nära för att bli ihågkommet!

Däremot läggs ju med fokus på serien och det blir ju lättare att ha bara ett mål att satsa på. Så är det nog för de andra lagen också, ovanför IFK i tabellen, så frågan är om det är någon fördel...
(hoppas du förstod vart jag ville komma)

Jonny sa...

Självklart hade jag hoppats på att de skulle gått längre, men med tanke på att direktrapporten från matchen haglade av farliga chanser för Kalmar följda av kanonräddningar av IFK-målvakten chans det ändå överkomligt. Då var det värre att de förlorade semifinalen förra året mot Åtvidaberg!

Anonym sa...

Är det egentligen så illa att det förlorade mot Åtvidaberg, nu när dom faktiskt är det enda svenska laget som spelar kvar i någon europeisk cup? Visserligen vann dom inte svenska cupen förra året, men dom är tydligen bättre än alla andra svenska lag på att vinna viktiga matcher. Åtvidaberg syns just nu på fotbollskartan. Det gör inte Djurgården, IFK eller nån annan klubb i Sverige.

Var alltså stolt över att det var just Sveriges bästa fotbollslag som slog ut IFK. Du behöver inte skämmas!

Jonny sa...

Ja, det är illa att de förlorade mot Åtvid. Att förlora mot allsvenska lag kan visserligen kännas väldigt tungt (som kvartsfinalen mot Djurgården 204), men det går ändå på något sätt att acceptera det, i alla fall delvis.

Att däremot förlora mot ett lag från Superettan, som dessutom slutade på en sämre placering än IFK i serien, känns helt naturligt mycket värre. Att laget därtill är från samma län gör ju saken än värre! (Du kanske kommer ihåg hur läget var i Dalarna första gången Mora slog Leksand i kvalserien?)

Att Åtvidaberg nu går bra i Europa är kul och jag hoppas att de fortsätter att överraska och går ännu längre. Så Nurp, du har rätt i att jag inte behöver skämmas för att IFK förlorade mot dem, men den övergripande känslan är att det svider när jag tänker att det kunde varit IFK...

Anonym sa...

Okej! Jag tänkte inte på att det var ett viktigt och prestigefyllt derby! Då kan jag förstå din känsla mycket mer. Nästa år kanske IFK kan ta sig till nån euopeisk cup. Hoppet ska man aldrig överge! Själv hoppas jag på att Inter ska vinna italienska ligan "på riktigt" nu efter alla turer i och med skandalen. Det är ett hopp som kan förverkligas - och verkligen måste ske! Annars vet jag inte :S