fredag 9 december 2005

Ny IFK-målvakt!

Idag presenterade IFK Norrköping en ny målvakt: 28-årige Magnus Jonsson från Häcken. På IFK:s hemsida säger klubbdirektören Michael Andersson: "Vi får en målvakt med erfarenhet och en målvaktsstil som passar oss bra. Han är en stabil målvakt med en hög lägstanivå. Det skall bli intressant att följa honom i IFK."

Jag tror att det är bra att de värvat en målvakt med lite erfarenhet (8 allsvenska matcher 2005, närmare 160 seriematcher för Gunnilse och Häcken). IFK behöver en stabil sista utpost som skapar trygghet åt de övriga spelarna. Visst, han är inte den kändaste målvakten direkt, men vi ska inte glömma bort att IFK fortfarande spelar i Superettan och det är svårt att locka de allra bästa till spel i näst högsta ligan.

Om man nu också lyckas värva AIK:s Kristoffer Arvhage så tycker jag att IFK anno 2006 ser riktigt intressant ut, i alla fall defensivt. Offensivt saknas det fortfarande ett antal spelare. Men än är det ju långt kvar till premiären...

1 kommentar:

Anonym sa...

För din skull hoppas jag att dessa 8 matcher i allsvenskan ger det resultat IFK behöver under nästa säsong! Målvakten är viktig! Jag saknar att du inte har kommenterat VM-lottningen som blev klar igår! Det kan bero på att du inte har hunnit skriva något om det. Spännande blir det till sommaren i alla fall!