lördag 16 september 2006

Hur ska du ha det, Ohly?

Nu är det mindre än ett dygn kvar tills vallokalerna stänger. Den senaste opinionsundersökningen visar ett klart försprång för alliansen, men det är ju som vi alla vet rösterna som räknas, inte resultatet i någon undersökning.

Reflekterade kring något som Lars Ohly har sagt under valrörelsen och som förvirrar mig en aning. I SVT:s utfrågning för ett par veckor sedan blev han väldigt allvarsam när utfrågarna undrade vad han ansåg om att hans dotter går på friskola. Han sa att det var hennes eget beslut varpå Marianne Rundström frågade om inte alla borde ha rätt att göra det valet! Sen sa han också att han blev irriterad när hans dotter användes som slagträ i den politiska debatten, och visst kan man förstå att han som far vill skydda sina nära och kära. Därför blev jag något förvånad när just Lars Ohly i gårdagens slutdebatt i SVT berättade att han tog ut pappaledighet för att vara hemma med sina barn. Plötsligt var det alltså helt ok att plocka in barnen i debatten!

Jag tycker att detta visar att det egentliga skälet till att Ohly inte ville diskutera sin dotters skolgång antagligen inte var att skydda henne. Mer trolig orsak är att frågan var för problematisk för honom och att han inte hade något bra svar.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är väl ändå en stor skillnad? Pappaledighet är ju ett beslut som Lars Ohly tar medans vilken skola hans dotter ska gå på är ett beslut hans dotter tar.

Ska vi värna om var individs frihet så ska de ju få besluta själva vad de vill. Vill Ohlys dotter gå på privatskola ska hon få göra det oavsett pappa och vill Ohly vara pappaledig ska han få vara det.

Att det är intressant i slutdebatten är ju för att det påvisar att vänsterpartiet har en ledare som kan tänka sig vara pappaledig - det är ju mysigt :)

Jonny sa...

Ok, jag kan hålla med om att det är en viss skillnad, men ändå är det intressant att politiker gärna blir personliga om de själva får ta initiativet.