lördag 6 januari 2007

Nyköping - Leksand 7-3!!!

Hemma igen efter att ha sett hockeydrabbningen mellan Nyköping och Leksand. Jag var rädd att det skulle bli tufft för hemmalaget, men Nyköping vann med klara 7-3! Härligt!!!

Det var imponerande att se den stora Leksandsklacken som redan från början sjöng på ordentligt... i 31 sekunder. Sen blev det knäpptyst. Patrik Hucko gav nämligen Nyköping ledningen med 1-0.

Matchen avgjordes i mitten av den andra perioden. Leksand hade reducerat till 4-2 och en halv minut senare åkte en Nyköpingsspelare ut. Leksand pressar på ordentligt, men efter 54 sekunder åker Leksand på en utvisning för att de har för många spelare på isen. Morten Green klagar och åker ut 10 min personligt straff. Leksand gör då något som närmast kan liknas med en strejk, Nyköpingsspelarna har ställt upp för tekning, men inga Leksingar (förutom målvakten) är på isen. Leksand är märkbart irriterade och efter 14 sekunder gör Nyköping 5-2 i spel 4 mot 4. Leksand byter målvakt, men bara 33 sekunder senare gör Nyköping 6-2, också det i 4 mot 4. En minut och 14 sekunder senare ökar hemmalaget på till 7-2, en sekund efter att Leksand blivit fulltaligt. På mindre än två minuter gör Nyköping alltså tre mål och några Leksandssupportrar lämnade arenan, trots att halva matchen återstod.

Till sist, för att mina Leksandstokiga vänner i Dalarna inte ska bli alltför deppiga, lägger jag in en bild på Leksandsklacken. Ni kan trösta er med att de vann matchen mellan klackarna...