lördag 21 oktober 2006

Nästa år går vi upp!

14-2! Det är IFK Norrköpings resultat i de tre sista omgångarna i Superettan. Seger med 5-1 borta mot Brommapojkarna, 4-0 borta mot Väsby och idag 5-1 hemma mot Qviding. Chansen till kvalspel försvann ju definitivt redan förra helgen, men dessa resultat gör ju att det finns all anledning att hoppas på IFK Norrköping anno 2007. Jingblad har gjort ett bra jobb i klubben. Det isländska anfallsparet Thordarson och Gunnlaugsson har fungerat bra på slutet, Dybendal och Laitinen har visat starka offensiva kvaliteter på mittfältet och backlinjen med Roth, Magnusson, Whass och Arvhage har varit stabil. Det som behövs är passningsskickliga spelare i mitten av hög kvalitet.

Nästa år SKA vi nå Allsvenskan!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Norrköping har återigen misslyckats. Som väntat. Kommer dom någonsin att bli en toppklubb igen? Vad saknas? Pengar, vilja..? Ha inte för stora förhoppningar om att dom ska lyckas nästa år. För då kanske du för en gångs skull blir positivit överraskad, istället för tvärtom.

Jonny sa...

Vadå som väntat? Nåja, efter alla dessa år i Superettan börjar till och med jag tvivla, men jag vill ändå inte säga att det var väntat. Pengar saknas nog inte och inte heller viljan. Vad som saknas är psyket, att kunna ta chansen när den kommer. Det är inte bara en gång som IFK haft chansen att gå upp på kvalplats, men misslyckats. Storsegrarna i de tre sista omgångarna kom när chansen var näst intill obefintlig.

Men Nurp, jag tänker inte sänka mina förhoppningar inför nästa säsong. IFK är en klubb som hör hemma i Allsvenskan och därför tänker jag inte utgå ifrån att de för all framtid ska spela i Superettan.