fredag 9 september 2005

Sämst när det gäller...

Så här dagen efter cupfiaskot (kan man kalla det nåt annat?) mot Åtvidaberg känner jag mig tvungen att kommentera det, för att sen lämna det och gå vidare.

Det var många IFK-supportrar som rest ner till den gamla bruksorten för att få se IFK kämpa sig till en cupfinal, den första sedan 1994. Vad fick vi se? Jo, ett taggat och snabbt ÅFF samt ett blekt och tafatt IFK. I första halvleken var det ganska bra kamp från båda lagen, men med ett tydligt ÅFF-övertag. I den andra rasade alla tendenser till konstruktivt IFK-spel. Sedan Yannick Bapupa (förvisso väldigt snyggt) gjorde som han ville strax utanför straffområdet, med IFK-försvaret som åskådare på parkettplats, blev matchen en enda lång mardröm. IFK lyckades inte ens skapa en enda riktigt het målchans efter det (det lyckades man i och för sig inte med på hela matchen).

Nä, nog snackat om gårdagen. Nu är det Superettan som gäller igen, och då hoppas jag verkligen att IFK gör en snygg avslutning på serien, så får vi se hur långt det räcker...

Inga kommentarer: