lördag 11 april 2009

Påsksmällen 2009

Påsksmällen 2009 avgjordes igår hos Nurp och här följer en sammanfattning av tävlingen:

De deltagande sprängarna:
Marcus Blom
Anders Fehrm-Johansson
Marius Ihlar
Daniel Johansson
Oskar Lundkvist
Daniel Nordquist
Tomas Nordquist
Emil Nyberg
David Olsson
Markus Olsson
Robert Olsson
Anders Palm
Jonny Stenback
Markus Uhr

14 deltagare är nytt rekord i Masterblastersammanhang, vilket förstås var mycket kul!

I enlighet med traditionen användes årets VM-resultat som grund för seedningen. Hela 10 sprängare i årets startfält var med i VM, och de tre bäst placerade (Anders F-J, Tomas och Daniel N) hamnade i var sin grupp. Sedan fortsatte denna procedur med återstående finalister och till sist icke rankade sprängare. Grupperna blev följande:

Grupp 1:
Anders F-J
Marius
Marcus B
Anders P
Oskar

Grupp 2:
Tomas
Jonny
Markus U
Robert
David

Grupp 3:
Daniel N
Emil
Markus O
Daniel J

Grupperna spelades i först till fem segrar. Vinnarna i varje grupp gick direkt till A-final och de som placerade sig fyra och femma i grupperna fick spela om platserna 10-14. De tre tvåorna fick köra en match först till tre segrar om den fjärde finalplatsen och de två förlorarna i den kampen fick ytterligare en chans i kamp mot de tre treorna om den sista finalplatsen. Den kampen spelades i först till sex segrar och finalen först till sju.

Den första gruppen fick enligt seedningen en favoritseger, men oseedade Anders P var dock mångas favorittips, i kraft av seger i både VM och Påsksmällen förra året. Anders F-J vann med fem segrar, Anders P kom tvåa med fyra, Marius trea med tre vinster, Marcus B fyra med två och Oskar femma utan seger.

I den andra gruppen fick vi uppleva kvällens absoluta klimax. Markus U hade lekstuga i en omgång och sprang fram och tillbaka över skärmen i något som mer liknade Worms än Masterblaster. Den matta av bomber han hela tiden la ut var mycket imponerande och det var bara en tidsfråga innan alla motståndarna tvingats bita i gräset och gå upp i rök. Stämningen i lokalen var euforisk och hela publiken, som förstås följt uppvisningen med odelat intresse, jublade och applåderade åt showen! Resultatet i gruppen var något överraskande, oseedade Robert, som dock var trea i Påsksmällen förra året, tog hem gruppen före Markus U med fyra segrar. Jonny och David slutade båda på två segrar och fick därför gå en direkt avgörande särspelsmatch om den viktiga tredjeplatsen och där var det Jonny som drog det längsta strået. Toppseedade Tomas slutade femma i gruppen med endast en seger.

I den tredje gruppen blev resultatet i enlighet med seedningen, Daniel N vann före Emil, fyra segrar, Markus O, en seger, och Daniel J, utan seger.

I tvåornas kamp om en finalplats såg det ut som att Emil skulle knipa finalplatsen före Anders P och Markus U, men Anders P kom tillbaka och tog tre segrar före Emil med två segrar och Markus U, som inte lyckades vinna. Således tog Anders P den fjärde finalplatsen.

Resultat B-final:
Markus U - 6
Jonny - 4
Marius - 3
Markus O - 3
Emil - 0

Resultat A-final:
Anders P - 7
Daniel N - 4
Robert - 3
Anders F-J - 2
Markus U - 2

Resultat C-final:
Tomas - 5
Marcus B - 4
David - 2
Oskar - 1
Daniel J - 1

Slutresultat:
(Där två sprängare fått samma antal segrar i A-, B- eller C-final har antal segrar i gruppspelet avgjort placering. Vid lika antal har särspel tillkommit.)

1. Anders Palm
2. Daniel Nordquist
3. Robert Olsson
4. Anders Fehrm-Johansson
5. Markus Uhr
6. Jonny Stenback
7. Marius Ihlar
8. Markus Olsson
9. Emil Nyberg
10. Tomas Nordquist
11. Marcus Blom
12. David Olsson
13. Oskar Lundkvist
14. Daniel Johansson

Grattis Anders Palm till den andra raka segern i Påsksmällen!

Inga kommentarer: