söndag 23 mars 2008

Påsksmällen i Masterblaster

Här är den efterlängtade sammanfattningen av Påsksmällen i Masterblaster 2008. Drabbningen ägde rum på långfredagen den 21 mars hemma hos Anders Palm i Nordanåker (som för övrigt stod värd för den första VM-turneringen för drygt ett år sedan.

Tio sprängare ställde upp i Påsksmällen:
Marcus Blom
Staffan Dalberg
John Danielsson
Marius Ihlar
Daniel Johansson
Oskar Lundkvist
Marcus Olsson
Robert Olsson
Anders Palm
Jonny Stenback

Till skillnad från VM är det ingen kvalificeringsomgång i Påsksmällen. Sprängarna seedas däremot utifrån VM-resultat. Anders och Jonny hamnade i egenskap av VM-finalister i den första seedningsgruppen. I den andra gruppen fanns övriga VM-deltagare, dvs Marcus B och Marius. Resterande lottades i den tredje seedningsgruppen. Detta gav följande grupper:

Grupp 1:
Jonny
Marius
Robert
Oskar
Marcus O

Grupp 2:
Anders
Marcus B
John
Daniel
Staffan

Grupperna spelades i först till fem segrar. De två bästa i varje grupp gick direkt till A-final och treorna möttes i en duell om den sista platsen. Förloraren där plus alla fyror och femmor möttes sedan i B-finalen.

Robert gick på knock i den första och hade fyra segrar, Roberts lillebror Marcus hade en seger och övriga hade nollor i protokollet. Då gör Marcus kvällens taktiska genidrag: Seger för Robert skulle innebära att han tog den andra direktplatsen till finalen. Marcus ser Jonny som det största hotet mot Roberts femte seger och skaffar tidsinställd bomb och osynlighet. Det som sedan följer är ljuvligt att skåda (även om undertecknad blev drabbad). Marcus trycker fram sin gubbe precis på Jonny och exploderar direkt i en välplanerad kamikazeattack! Robert tar sin femte seger och Marcus är i final!

Jonny, Marius och Oskar möts sedan i en direkt avgörande match och där segrade Jonny.

I grupp 2 vann Anders fem segrar utan att övriga vunnit en enda match. Detta innebar att de andra fyra först möttes i en direkt avgörande match till A-finalen och den vanns av Daniel. I nästa match stod tredjeplatsen på spel, och där segrade Staffan.

I kampen om den sista finalplatsen möttes Jonny och Staffan i först till tre segrar och Jonny vann med 3-0. Anmärkningsvärt är att andra matchen inte tog mer än några få sekunder!

I Påsksmällen kördes både A-final och B-final i först till sju segrar:

Resultat B-final:
Marius - 7 segrar
Marcus B - 4
Staffan - 2
John - 2
Oskar - 0

Resultat A-final:
Anders - 7 segrar
Jonny - 2
Robert - 1
Marcus O - 1
Daniel - 0

Slutresultat:
(Där två sprängare fått samma antal segrar i B-final eller A-final har antal segrar tidigare i turneringen avgjort placering.)
1. Anders Palm
2. Jonny Stenback
3. Robert Olsson
4. Marcus Olsson
5. Daniel Johansson
6. Marius Ihlar
7. Marcus Blom
8. Staffan Dalberg
9. John Danielsson
10. Oskar Lundkvist



Ett av tävlingens alla viktiga lottningsmoment. Här är det Anders och John som fått förtroende.


De fem finalisterna laddade inför finalen.
Från vänster: Marcus O, Anders, Daniel, Robert och Jonny.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej fran Latinamerika!
Kunde med gladje lasa om Pasksmallen och skratta at det totalt vantade resultatet. Anders vann allt och gick nastan totalt obesegrad genom tavlingen, Staffan dodade sig sjalv av misstag (?) i kvalomgangen, Markus Olsson var slug som en rav och ja.. Det mesta gick val som vantat nar jag borjade lasa :)

Trakigt att jag inte kunde vara med, men detta var anda inget VM sa jag har inte missat nat viktigt.
Borde forresten inte VM kallas for Nyarssmallen egentligen?