måndag 31 december 2007

Årets sista dag

Jaha, 2007 är snart slut. Med risk för att låta gammal känns det som att åren går fortare och fortare. Det har nu gått två år sen jag slutade lärarutbildningen och började arbeta i Nyköping. Tiden har gått fort.

Årets mest minnesvärda projekt var nog besöket hos brorsan och Rachel i Kina. Det var häftigt! Tack Macke för trevligt ressällskap!

Och imorgon börjar 2008. Vill önska er alla ett gott nytt år!

onsdag 26 december 2007

Samma idé samma dag?

En liten kommentar om kvällstidningarna igår. Både Aftonbladet och Expressen presenterade en lista över de hundra hetaste svenska idrottsstjärnorna 2007. På samma dag! Märkligt att båda dessa jättar fick samma idé och även valde att göra detta samtidigt...

Känns i alla fall skönt att listorna inte är identiska. I Aftonbladets lista toppar Anja Pärson, medan Henrik Zetterberg är etta på Expressens.

tisdag 25 december 2007

Svennetoppen!

Under december har Radio Dalarna sänt en egen julkalender med Vansbrobandet Svenne Rubins. Till min stora glädje har jag kunnat följa den i podcastsändningar och jag har skrattat gott åt diverse ordvitsar. Ett stående inslag har varit att kora "Den bästa sanningen" och listan i sin helhet kan du läsa här. Föga oväntat toppar "Folköl och dunkadunka" listan, men jag håller inte med om att det är deras bästa låt. Dessutom saknas några låtar, som enligt mig självklart hör hemma på topplistan. Därför presenterar jag nu min egen lista med Svenne Rubins bästa sanningar:

15. När pumpen har bestämt sig för att stanna
14. Finns det nån som har Des Moroney i dublett?
13. Från Östersund till Västerås
12. När vi kan en mycket bättre låt
11. Människor
10. Vi möttes på Folktandvården
9. Aldrig mera ska jag spela korp
8. Långa bollar på Bengt
7. En gammal amazon
6. Lita på mej, jag har både spray och spiral
5. Det var samma dag som brandstation brann ner
4. Kjell sorterar
3. Folköl och dunkadunka
2. Du värmer dig med min ved
1. Dom gör så rysligt fint på tomten

måndag 24 december 2007

lördag 22 december 2007

Nigeriansk julklapp!

Julafton är snart här och igår fick alla IFK-supportrar en (förhoppningsvis) trevlig julklapp när Kevin Amuneke presenterades som IFK Norrköpings femte nyförvärv inför återkomsten i Allsvenskan. Det är fortfarande 2007 och IFK har i stort sett en komplett trupp inför nästa säsong, vilket förstås känns riktigt bra. Mats Jingblad pratade om att det kanske behövs ytterligare en anfallare. Själv är jag lite osäker på hur stabil målvaktsuppsättningen är med Nuredin Bakiu och Sasa Sjanic. Båda har varit bra i år, men de kommer att få mycket mer att göra i Allsvenskan än vad de fick i Superettans topplag. Kanske behövs det mer rutin?

tisdag 18 december 2007

Jullovet räddat!

Läste i DD idag att några tappra bybor i Skamhed spolar is på byns hockeyrink. Härligt! Att åka skridskor på Skamheds uterink är för mig nästan synonymt med jullov. Det är bara att packa ner skridskorna...

söndag 16 december 2007

Back som inte backar

Norrköpingstidningen Folkbladet skriver om försvararen Gustav Engman, som lämnar Nyköpings Hockey. Han har tidigare spelat i Vita Hästen och därför fick Mikael Tegneståhl i Norrköpingsklubbens sportgrupp kommentera Engman:

"Vi har inte pratat med honom ännu, men det är naturligtvis en spelare som är intressant för oss. Det är en stabil back som inte backar när det hettar till och som ju har anknytning till Norrköping."

Jag skulle här kunna fokusera på den ofrivilliga ordvitsen med en back som inte backar, men tycker att kommentaren i sig är så pass rolig att det inte behövs. Jag har sett tio matcher med Nyköping den här säsongen och kan konstatera att lagets största brist är försvarsspelet. Ett exempel på det är att Nyköping, trots att man inför dagens omgång ligger näst sist, ligger på 6:e plats när det gäller antal gjorda mål i Allsvenskan i år. Nej, det är bjudningar i försvarsspelet som varit Nyköpings största problem och den försvarare som stått för en oproportionellt stor andel av dessa är - Gustav Engman! Så jag skulle i alla fall inte kalla honom för "en stabil back som inte backar när det hettar till"...

torsdag 13 december 2007

Par i spader ess

Satt ikväll och spelade Harpan när jag plötsligt hade två spader ess i leken! Skumt!

fredag 7 december 2007

Om Ica

De senaste dagarna har det pratats ganska mycket på nyheterna om Ica och deras hantering av köttfärs. I morse tittade jag på SVT:s nyheter och då berättades det att ledningen på Ica känt till detta i flera år och att den här hanteringen av köttfärs och korv varit "vardagsmat". Haha!