söndag 16 december 2007

Back som inte backar

Norrköpingstidningen Folkbladet skriver om försvararen Gustav Engman, som lämnar Nyköpings Hockey. Han har tidigare spelat i Vita Hästen och därför fick Mikael Tegneståhl i Norrköpingsklubbens sportgrupp kommentera Engman:

"Vi har inte pratat med honom ännu, men det är naturligtvis en spelare som är intressant för oss. Det är en stabil back som inte backar när det hettar till och som ju har anknytning till Norrköping."

Jag skulle här kunna fokusera på den ofrivilliga ordvitsen med en back som inte backar, men tycker att kommentaren i sig är så pass rolig att det inte behövs. Jag har sett tio matcher med Nyköping den här säsongen och kan konstatera att lagets största brist är försvarsspelet. Ett exempel på det är att Nyköping, trots att man inför dagens omgång ligger näst sist, ligger på 6:e plats när det gäller antal gjorda mål i Allsvenskan i år. Nej, det är bjudningar i försvarsspelet som varit Nyköpings största problem och den försvarare som stått för en oproportionellt stor andel av dessa är - Gustav Engman! Så jag skulle i alla fall inte kalla honom för "en stabil back som inte backar när det hettar till"...

Inga kommentarer: