måndag 16 april 2007

Rättvis seger (men ändå tursam)

Härligt! Tre poäng till Peking i premiären inför 11437 åskådare, men det satt långt inne. IFK började bra med ordentligt tryck på Åtvidaberg de första 20 minuterna. Sedan avtog IFK-pressen, samtidigt som Åtvid verkade rätt nöjda med att hålla oavgjort. Det dröjde ända till den 86:e minuten innan IFK tog ledningen genom inhopparen Gardar Gunnlaugsson på en tveksam straff. Oerhört skönt att IFK kunde spela hem tre poäng trots att de inte utnyttjade de chanser de skapade.

Peking Fanz bjöd på ett riktigt häftigt tifo vid matchstarten. Hela Östra läktaren var involverad och visade en gigantisk banderoll med texten "Ett län - ett lag" samt bilder på Östergötlands landskapsvapen och IFK:s klubbmärke. Lagom kaxigt mot länskollegan Åtvidaberg...