lördag 19 januari 2013

MasterBlaster-VM 2013


Den 5:e januari hölls MasterBlaster-VM 2013. Eftersom jag inte hade möjlighet att deltaga i VM detta år har sammanfattningen den här gången skrivits av en av de mest fruktade sprängarna, dvs Nurp. Håll till godo!

/Jonny

MasterBlaster-VM 2013 avgjordes precis som förra årets mästerskap i Emil Nyberg Arena, och kanske har det traditionstyngda mästerskapet därför blivit en tradition rikare? Årets deltagarantal var sämre än vanligt och det berodde främst på att det nya året inte bjöd på några klämdagar och många potentiella bombare tvingades återvända till sina jobb runt om i landet. Men det betydde inte att årets VM blev mindre dramatiskt.

Följande sprängare deltog 2013:
(Fjolårsplacering inom parentes, - betyder att sprängaren inte deltog förra året, men ändå inte gör VM-debut)
Emelie Bergkvist (debutant)
Marcus Blom (2)
Simon Blom (7)
Marius Ihlar (1)
Oscar Lundkvist (-)
Daniel Nordquist (3)
Emil Nyberg (6)
Julia Olsson (8)

Detta första mästerskap utan MasterBlaster-generalens närvaro inleddes med ett kortare inledningstal av tävlingsledningen. Deltagarna beslutade tillsammans att hela tävlingen skulle direktsändas så att generalen (och andra intresserade, mestadels tidigare deltagare) kunde följa händelserna från sina dataskärmar. Nytt för året var att sändningarna bjöd på två vinklar, dels själva spelet och dels spelarnas ansikten. Kommentarer från tittare via streaming-kanalen bidrog till en ökad stämning bland spelarna och höjde mästerskapets prestige till högre höjder. Tävlingen startade traditionsenligt med en kvalificeringsrunda, den så kallade ”ormen”.

Resultat i kvalomgången:
Oscar, Daniel - 2 segrar, Marcus, Marius, Emil, Julia - 1 seger, samt Simon och Emelie - 0 segrar.

Redan i turneringens andra match överraskades deltagarna av en turlig men komisk seger för Marius, som av misstag låst in sig bakom sin egen timebomb men ändå lyckats vinna då de andra sprängt varandra. Länkar till detta finns i slutet på krönikan. Med utgångspunkt från kvalomgången lottades deltagarna in i två grupper á fyra deltagare. De två främsta i grupperna kvalificerade sig för A-final och övriga placerades i B-final, där vinnaren garanterades en plats i A-finalen. Gruppspelet avgjordes i först till fem segrar, B-finalen i först till sex segrar och A-finalen i först till sju segrar.

Grupp 1:
Daniel - 5 segrar
Marius - 4
Marcus - 1
Emelie - 1

Grupp 2:
Emil - 5
Julia - 2 sd
Simon - 2
Oscar - 0

Även gruppspelet bjöd på en rolig anekdot när en till synes oavgjord match slutade i seger för Emelie. Genom att vara spöke vann hon helt oväntat - inte minst eftersom hon själv trodde hon var död - och det blev också hennes enda seger för kvällen! :)
Slutplaceringen i VM avgjordes genom placeringen i respektive gruppfinal. Alla sprängare fick olika antal segrar i finalerna och inga skiljematcher krävdes för att avgöra placeringarna.

B-final:
Marcus - 6
Simon - 4
Oscar - 3
Emelie - 0

A-final:
Daniel - 7
Marius - 6
Marcus - 5
Julia - 3
Emil - 1

Finalen bjöd på stor spänning där regerande mästaren Marius länge hade sex segrar och chansen att avgöra finalen, medan de närmast jagande hade tre segrar var. Men det blev ingen andra raka VM-seger eftersom Daniel ryckte upp sig och slutligen, med en hel del tur, kunde vända till seger i det sjunde MasterBlaster-VM:et.

Slutställningen:
1. Daniel Nordquist
2. Marius Ihlar
3. Marcus Blom
4. Julia Olsson
5. Emil Nyberg
6. Simon Blom
7. Oscar Lundkvist
8. Emelie Bergkvist

Trots det låga deltagarantalet sågs årets VM som en succé, mycket tack vare de trogna tittarna som följde och kommenterade händelserna under kvällen. Deltagarna var även mycket stolta över att ha upptäckt en rolig bugg i spelet, efter en unik situation under en match. Avslutar årets sammanfattning med länkar till de videoklippen och tidsangivelser för några av de nämnda höjdpunkterna.

//Gästbloggare Daniel Nordquist

Marius tur-omgång: 20:42 (publik)
Emelies vinst-omgång: 46:00 (coola gula killen)
Bugg-omgången: 3:13:48 (Emil - kinesen)
Avgörande omgångarna: 3:36:30

Marius tur-omgång: 32:23 (spelvy - kinesen)
Emelies vinst-omgång: 57:45
Bugg-omgången: 3:25:30
Avgörande omgångarna: 3:48:12

1 kommentar:

horoscopo sa...

http://horoscopodeldia.blogdiario.com/