fredag 2 december 2011

EM-lottningen

Har tittat på EM-lottningen ikväll. Här är grupperna och en liten kommentar till varje:

Grupp A: Polen, Grekland, Ryssland, Tjeckien
Kommentar: Den på papperet klart enklaste gruppen, men också den tråkigaste.

Grupp B: Holland, Danmark, Tyskland, Portugal
Kommentar: Lika klart som att grupp A är den enklaste är det att grupp B är den tuffaste. Glad att Sverige inte spelar här! (Men det kommer att bli kul att se dessa matcher!)

Grupp C: Spanien, Italien, Irland, Kroatien
Kommentar: Näst tuffaste gruppen, Irland kommer att få det mycket svårt, Kroatien kanske kan utmana de två stora.

Grupp D: Ukraina, Sverige, Frankrike, England
Kommentar: Med tanke på att Frankrike inte är i närheten av den kvalitet de hade för 12 år sedan, tycker jag att den här lottningen ändå känns ok för Sverige.

Nu är det din tur att kommentera!

1 kommentar:

Nurp sa...

Kommenterar gör jag gärna!

Grupp A känns väldigt "lätt". Flera av turneringens svagaste lag hamnade här och frågan är om något av länderna skulle ha tagit sig vidare till kvartsfinal om de hade hamnat i någon annan grupp. Ryssland är undantaget och ett lag som mycket väl kan gå långt om det stämmer lika bra som i EM 2008.

Grupp B behöver inte beskrivas närmare. Sjukt spännande och viktiga matcher där äventyret slutar alltför tidigt för minst ett av lagen.

Grupp C är den mest intressanta gruppen (bortsett från Sveriges). Spanien är givna i kvarten men därefter borde det handla om Italien eller Kroatien. Jag gissar Kroatien!

Grupp D är väldigt öppen även om England får ses som klara favoriter. Ukraina bör som hemmanation ta sig vidare. Frankrike har gjort usla mästerskap på slutet och Sverige är tyvärr inte i form (Holland-matchen undantaget).

Det blir intressanta matcher att tippa i Nurps EM-tips i sommar!