lördag 22 maj 2010

Har du hört talas om Butenschön och Rankel?

Vad pratar jag om när jag nämner namn som Barta, Braun, Butenschön, Felski, Kreutzer, Krueger, Rankel, Tripp, Ullmann och Zepp?

Ringer det ingen klocka? Om jag istället nämner namn som Afinogenov, Datsyuk, Fedorov, Frolov, Gonchar, Kovalchuk, Kozlov, Malkin, Ovechkin och Semin? Ja, då kanske ni anar att det handlar om ishockey. Däremot är det kanske svårt att tro att de förstnämnda namnen skulle spela semifinal mot de ryska världsstjärnorna och som de gjorde det! Tyvärr räckte det inte till final för Tyskland, men ryssarna fick verkligen slita för att vinna. Tänk om Tyskland gått till final, det hade verkligen fullbordat detta skräll-VM...

För Sverige räckte det ju tyvärr inte heller idag, förlust mot Tjeckien efter straffar. Och detta efter en tjeckisk kvittering med bara 7,5 sekunder kvar. Riktigt surt.

Aftonbladet och Expressens nätupplagor sågades Bengt-Åke Gustafsson (förstås) efter förlusten, framför allt på grund av en time out med 15 sekunder kvar och tekning i egen zon efter icing. Tidningarna ska väl ha egna experter som gör helt självständiga bedömningar, men i det här fallet verkar de bara gått på vad experterna i TV6 tyckte. Det är de som citeras i båda tidningarna. Jag lyssnade på Radiosporten under slutskedet av matchen och där tyckte de att det var taktiskt smart att ta time out i det läget för att vila spelarna som inte fick byta pga icingen.

I efterhand är det förstås lätt att såga beslutet, men det hade säkert stått annorlunda i tidningarna om Sverige hållit undan och gått till final. Och som vanligt efter en svensk förlust så har naturligtvis åtminstone en av tidningarna med ordet fiasko. Verkligen nyanserat att alltid använda det ordet...

Inga kommentarer: