fredag 21 augusti 2009

"Friidrottsbråk"

Blir lite smått irriterad på kvällstidningarna som gör allt för att locka läsare. Det som säljer bäst är konflikter mellan människor, åtminstone drar jag den slutsatsen efter att ha sett deras otroligt krystade försök att hitta konflikter. Bara i rapporterna från friidrotts-VM i dagens upplagor av Aftonbladet och Expressen hittar jag dessa rubriker:

Aftonbladet: ”200 meters-pajasar!" Tregaro till attack efter att Emma Green stördes i höjdfinalen – av Usain Bolt ”Det är otroligt dåligt...”
Expressen: Attacken mot Bolt i tv: "200-meterspajasar..." Emma Green fick vänta på sitt hopp Då kom tränarens Tregaros utspel i tv - mot Usain Bolt: "200-meterspajasar."

Båda dessa artiklar handlar om Yannick Tregaros kommentar i TV4 igår. Han var irriterad för att funktionärerna inte lät Emma Green hoppa sitt sista hopp innan 200-meterslöparna skulle ropas upp. Han använder ordet "200-meterspajasar", vilket kanske inte var så genomtänkt. Jag tolkar det dock som att han sa det ganska skämtsamt, men tidningar lyckas förstås få det till en "attack" som självklart var riktad mot Usain Bolt (märk väl att de inte skriver hela finalfältet på 200 meter) och inte mot funktionärerna.

Aftonbladet: ...men Holm dissar Thörnblad. Spelar kändismatch i stället. ”De kan hoppa utan mig.”

Den artikeln tar upp det faktum att Holm inte har tid att titta på höjdfinalen ikväll och då formar tidningen förstås en rubrik om att det är riktat personligt mot Thörnblad! I artikeln framgår dock att så inte är fallet. Holm får frågan om regn ikväll skulle vara bra eller dåligt för Linus och då svarar Holm: "Svårt att säga. Men han har hoppat 2.30 i regn förut så jag tror inte att det är en nackdel. Han har helt klart medaljchans." Inte mycket till diss!

Inga kommentarer: