söndag 2 november 2008

Tankar efter en flygresa

Den här veckan har det varit höstlov på skolan. Vi lärare arbetade måndag och tisdag, men sen hade vi också en efterlängtad ledighet.

Jag tillbringade några dagar i Berlin på egen hand och det var riktigt intressant. Det är verkligen en stad som är värd att besöka. Dess unika och oerhört betydelsefulla historia är mycket viktig att hålla vid liv. Det var faktiskt lite skrämmande att gå omkring i det område där så mycket ondskefulla beslut fattades för ca 70 år sedan. Som kontrast till det hemska så var det ändå en vacker stad med många sevärdheter.

Sen är ju det här med flygresor mycket intressant. Här är några iakttagelser:

1) Varför tycker folk att det är så otroligt viktigt att komma på planet först? Det verkar som att folk tror att de annars riskerar att inte få plats! Det är ju faktiskt så att planet inte lyfter förrän alla har kommit på...

2) Eftersom flyget kom fram i tid så spelade Ryanair upp en fanfar i flygplanet! I hur många andra yrken firar man på detta sätt så fort man gjort det som förväntas? Det skulle i och för sig vara ganska festligt om pizzabagar'n spelade en fanfar varje gång pizzan var klar innan "10 minuter en kvart", om det spelades upp en härlig fanfar när doktorn lyckats med en operation eller om en lyckad shoppingtur med självscanning belönades med trumpetljud! :)

3) Restiden är oförskämt kort, mindre än en tredjedel av tiden det tar för mig att åka "hem" till Dalarna. Däremot vägs det delvis upp av väntetiden innan...

4) Säkerhetsregeln om begränsning av vätskor i handbagaget är oerhört löjlig.

Inga kommentarer: