måndag 20 april 2009

Bättre IFK-spel ikväll

Jag var rädd att kvällens match mellan IFK Norrköping och GIF Sundsvall skulle bli en trist historia på TV4-Sport, men lyckligtvis hade jag fel. Tyvärr blev det bara 2-2, trots mycket bra spel av IFK i framför allt den första halvleken. Det miserabla passningsspelet från premiären på påskafton syntes inte ikväll. Nu var det istället många stunder bra fart och precisa passningar.

Kul att se de unga spelarna ta för sig. Hoppas att Bergort fortsätter att satsa på dem. Det rutinerade gardet behöver känna att de inte är givna i startelvan.

söndag 19 april 2009

Vad heter spelet?


Köpte detta spel på second-hand igår för 10 kr. Är det någon som vet vad det heter och hur det fungerar?

torsdag 16 april 2009

Barndomen på besök...

Idag var clownen Manne på skolan och hade föreställning för de yngre barnen. Jag minns att jag som barn på 80-talet såg honom på TV och delar av programmen etsade sig fast i minnet. Jag kommer ihåg att han cyklade runt i studion, samt att han tecknade det han sa på teckenspråk. Framför allt minns jag sättet som han sa: "En banan!"

Att nu se honom livs levande, både i privat klädsel och i clowndräkt, var en märklig känsla. Jag kan inte riktigt få grepp om vad jag tyckte om barnprogrammen när det begav sig. Jag tror att jag inte tyckte att de var jättebra, men ändå kul på nåt sätt. Jag hade dock för mig att han var ganska gammal, och blev därför förvånad över att han nu, ca 25 år senare, inte nått pensionsålder. Som barn tyckte man tydligen att folk blev gamla väldigt tidigt!

onsdag 15 april 2009

Plötsligt händer det!

Glädjer mig idag åt att min granne med sportbilen flyttat på sin bil, som stått på två parkeringsrutor sedan i höstas. Äntligen!

lördag 11 april 2009

Bedrövlig IFK-premiär...

Jag bänkade mig framför tv:n kl 16 idag för att se IFK:s premiärmatch i Superettan borta mot Assyriska. Och nog var IFK borta alltid. Två byten på grund av skador innan det ens gått 12 minuter. 1-0 till Assyriska efter en kvart på en retur på ett stolpskott och märkligt nog verkade det bara vara Assyriskas anfallare som ville ha bollen. Norrköpingsförsvararna stod och tittade och lät honom enkelt placera in bollen. IFK hade inte något som ens liknade spel och målchanser var det inte ens läge att drömma om. Efter 35 minuter var det dags igen. Frispark och ett taffligt ingripande från Nurre och så kunde Assyriska enkelt utöka. Då kom räddningen. Äggen var klara och det var dags att äta påskmat, så jag slapp se eländet. Enligt IFK:s hemsida ska laget ha spelat lite bättre i andra halvlek, men 3-0, som det blev, var ju inte direkt den start man hade hoppats på.

Hoppas på en klar förbättring framöver. För mycket sämre kan det ju inte bli...

Påsksmällen 2009

Påsksmällen 2009 avgjordes igår hos Nurp och här följer en sammanfattning av tävlingen:

De deltagande sprängarna:
Marcus Blom
Anders Fehrm-Johansson
Marius Ihlar
Daniel Johansson
Oskar Lundkvist
Daniel Nordquist
Tomas Nordquist
Emil Nyberg
David Olsson
Markus Olsson
Robert Olsson
Anders Palm
Jonny Stenback
Markus Uhr

14 deltagare är nytt rekord i Masterblastersammanhang, vilket förstås var mycket kul!

I enlighet med traditionen användes årets VM-resultat som grund för seedningen. Hela 10 sprängare i årets startfält var med i VM, och de tre bäst placerade (Anders F-J, Tomas och Daniel N) hamnade i var sin grupp. Sedan fortsatte denna procedur med återstående finalister och till sist icke rankade sprängare. Grupperna blev följande:

Grupp 1:
Anders F-J
Marius
Marcus B
Anders P
Oskar

Grupp 2:
Tomas
Jonny
Markus U
Robert
David

Grupp 3:
Daniel N
Emil
Markus O
Daniel J

Grupperna spelades i först till fem segrar. Vinnarna i varje grupp gick direkt till A-final och de som placerade sig fyra och femma i grupperna fick spela om platserna 10-14. De tre tvåorna fick köra en match först till tre segrar om den fjärde finalplatsen och de två förlorarna i den kampen fick ytterligare en chans i kamp mot de tre treorna om den sista finalplatsen. Den kampen spelades i först till sex segrar och finalen först till sju.

Den första gruppen fick enligt seedningen en favoritseger, men oseedade Anders P var dock mångas favorittips, i kraft av seger i både VM och Påsksmällen förra året. Anders F-J vann med fem segrar, Anders P kom tvåa med fyra, Marius trea med tre vinster, Marcus B fyra med två och Oskar femma utan seger.

I den andra gruppen fick vi uppleva kvällens absoluta klimax. Markus U hade lekstuga i en omgång och sprang fram och tillbaka över skärmen i något som mer liknade Worms än Masterblaster. Den matta av bomber han hela tiden la ut var mycket imponerande och det var bara en tidsfråga innan alla motståndarna tvingats bita i gräset och gå upp i rök. Stämningen i lokalen var euforisk och hela publiken, som förstås följt uppvisningen med odelat intresse, jublade och applåderade åt showen! Resultatet i gruppen var något överraskande, oseedade Robert, som dock var trea i Påsksmällen förra året, tog hem gruppen före Markus U med fyra segrar. Jonny och David slutade båda på två segrar och fick därför gå en direkt avgörande särspelsmatch om den viktiga tredjeplatsen och där var det Jonny som drog det längsta strået. Toppseedade Tomas slutade femma i gruppen med endast en seger.

I den tredje gruppen blev resultatet i enlighet med seedningen, Daniel N vann före Emil, fyra segrar, Markus O, en seger, och Daniel J, utan seger.

I tvåornas kamp om en finalplats såg det ut som att Emil skulle knipa finalplatsen före Anders P och Markus U, men Anders P kom tillbaka och tog tre segrar före Emil med två segrar och Markus U, som inte lyckades vinna. Således tog Anders P den fjärde finalplatsen.

Resultat B-final:
Markus U - 6
Jonny - 4
Marius - 3
Markus O - 3
Emil - 0

Resultat A-final:
Anders P - 7
Daniel N - 4
Robert - 3
Anders F-J - 2
Markus U - 2

Resultat C-final:
Tomas - 5
Marcus B - 4
David - 2
Oskar - 1
Daniel J - 1

Slutresultat:
(Där två sprängare fått samma antal segrar i A-, B- eller C-final har antal segrar i gruppspelet avgjort placering. Vid lika antal har särspel tillkommit.)

1. Anders Palm
2. Daniel Nordquist
3. Robert Olsson
4. Anders Fehrm-Johansson
5. Markus Uhr
6. Jonny Stenback
7. Marius Ihlar
8. Markus Olsson
9. Emil Nyberg
10. Tomas Nordquist
11. Marcus Blom
12. David Olsson
13. Oskar Lundkvist
14. Daniel Johansson

Grattis Anders Palm till den andra raka segern i Påsksmällen!

fredag 10 april 2009

Påsksmällen 2009 invigd!


Nu är vi igång!

Inför Påsksmällen 2009!

Ikväll är det dags för Påsksmällen i Masterblaster, denna mycket spännande tävling som nu tar steget från att vara en engångsföreteelse till att bli en tradition. Förra årets tävling var mycket spännande.

Hur det gick då kan du läsa här: http://baramin.blogspot.com/2008/03/psksmllen-i-masterblaster.html

Hur det gick ikväll kan du läsa här på bloggen så småningom.

onsdag 8 april 2009

Sjungande kyckling!

Ska imorgon hjälpa min tidigare hemförsamling med att förmedla påskens budskap till de yngsta skolbarnen i Vansbro. Min uppgift? Att komma in som kyckling och spela en galen låt på banjolele!

Nä, ni behöver inte vara alltför oroliga, uppgiften att beskriva påskens händelser är det lyckligtvis någon annan som tar hand om, jag ska väl mer visa det som INTE är lika viktigt med påsken... och förhoppningsvis locka fram ett och annat skratt...

tisdag 7 april 2009

Säsongens sista hockeymatch?

Igår var jag med en kompis på hockey och såg matchen mellan Leksand och Rögle. För en Malmösupporter var detta en udda upplevelse. Valet av ståplatsläktare var inte enkelt men ändå självklart. Jag håller ju inte på Leksand och det, tillsammans med att min kompis känner bröderna Johansson i Rögle, gjorde att det blev Rögleklacken. Valde att inte berätta för dem om mina egentliga sympatier, eftersom de troligtvis hellre sett att jag hejat på Leksand än Malmö... :)

Det var dock märkligt att komma på sig själv med att jubla lite när Gath gjorde mål, det trodde jag aldrig att jag skulle göra...

Rögles lilla klack, under ledning av en cowboy, en kossa och jultomten (!), gjorde sitt bästa för att ta upp kampen med den massiva Leksandsklacken, men säga vad man vill om Leksand, de har trots allt en imponerande klack. Ramsan "Vi är kvar nästa år" syftade nog på att det var sista hemmamatchen för säsongen och att de skulle fortsätta att stödja sitt lag, men man kan ju (om man vill håna Leksingarna) också lätt tolka det som att Leksand är kvar i Allsvenskan även nästa år! Jo, jag vet att Malmö också spelar i den serien, att man inte ska kasta sten i glashus och att jag säkert får någon vass kommentar på detta inlägg om det, men det bjuder jag på!

Tillbaka till Rögles klack, deras ramsa "RBK" blev smått komisk när deras "R" inte låter som "R". Det lät nästan mer som "HBK"...