måndag 23 maj 2005

Idrottare = chaufförer???

Allt fler så kallade sportexperter i radio, TV och tidningar använder sig av meningar i stil med "han måste börja leverera snart" och "han levererade direkt". Leverera??? Har idrottarna blivit chaufförer?

Ja, jag vet att ni kanske tycker att jag är petig, men är det verkligen "leverera" det bästa ordet att använda för att berätta att en spelare levt upp till förväntningarna, oftast genom att göra mål? Själv tycker jag inte det. T.ex. kan man väl istället använda "prestera", eller helt enkelt "göra mål" (för det är ju det som det handlar om för det mesta).

söndag 15 maj 2005

Petra slutar!

Idag nåddes jag av det besked som borde kommit för ca åtta år sedan: Den kristna rockgruppen Petra kommer i år att spela sin allra sista konsert!!!

31 år efter debutalbumet är slutet alltså inom synhåll för den legendariska gruppen. Det är med blandade känslor som jag tar emot budskapet. Å ena sidan anser jag att Petra inte hållit så hög klass de senaste åren och alla byten av gruppmedlemmar har utarmat gruppen och sakta men säkert tagit bort mina känslor för Petra. Därför kan jag tycka att det är bra att de slutar. Å andra sidan kan jag tänka tillbaka på mängder av sköna låtar som de bjudit på under åren. Deras musik har betytt väldigt mycket för mig, både andligt och musikaliskt.

Vilken skiva anser jag då vara den bästa? Det första som jag hörde med Petra var "Petra Praise: The rock cries out", vilket självklart är lite speciellt. "Beyond belief" är dock den skiva med John Schlitt som jag tycker är absolut bäst. Idel riktigt bra låtar, och framför allt trosbekännelsen "Creed".

De senaste åren har skivorna med Greg X Volz som sångare varit de som jag uppskattat mest. Det är svårt att välja ut någon av de skivorna framför andra, men favoritlåtarna är "For Annie", "Clean" och "It is finished".

Avslutningsvis kan jag bara konstatera att det känns skönt att snart kunna avsluta min Petrasamling...