tisdag 22 februari 2005

Skid-VM

Tänka sig att Sverige helt plötsligt skulle ta tre medaljer på samma dag i skid-VM! Att vi dessutom skulle vinna dubbelt på damsidan var ju inte direkt väntat. Kul att man ibland får bli positivt överraskad.

I övrigt tycker jag att det var lite festligt att se en dansk flagga ut med spåret under damernas stafett igår. Särskilt med tanke på att Danmark inte deltog!

Apropå bokrea...

Apropå bokrea... visst är det märkligt att folk ger sig ut mitt i natten för att köpa böcker, bara för att det är rea? Borde det inte finnas gränser? Vad beror denna bokreahysteri på? Tror vi att livet kommer att bli sååååå mycket bättre om jag bara köper några reaböcker eller är det så att vi är så grymt snåla att så fort någon yttrar ordet "rea" så gör vi vad som helst? Jag börjar ana att det kan vara det sistnämnda. Att de flesta sen gör av med mycket mer pengar än vanligt spelar väl ingen roll, rea är ju rea...

Ja, jag var också där...

lördag 19 februari 2005

Teaterpremiär!

En hektisk tid i mitt liv är på väg att nå sitt slut. Det teaterprojekt som jag varit engagerad i sedan början av januari, når idag sin höjdpunkt då det är dags för den riktiga premiären (och den än så länge enda inplanerade föreställningen). I tisdags hade vi genrep inför publik och det funkade bra, tycker jag. Om ca en timme åker vi till Örebro...

söndag 13 februari 2005

Avsked och återseende...

En annorlunda helg har snart passerat. I lördags hade vi en kul fest i Korskyrkan. Orsaken till festen var dock inte lika kul: familjen Davidsson flyttar från stan! Men som vissa säger: Det är bara att bryta ihop och gå vidare!

Något som var kul, mitt i eländet, var att alla teamare i Korskyrkan genom åren (1996-2005) var med på festen! För mig som blivit kvar i stan, och som därför har lärt känna alla teamare, var det en speciell känsla att se allihop samtidigt!

Till sist dagens citat, levererat av Angelica Åhl: "Jag går och köper bröd, men jag ska på toa först. Är det någon som ska med?"

måndag 7 februari 2005

Vad vore Norrköping utan IFK?

IFK Norrköping är verkligen en viktig del av den här stan! Årets första träningsmatch (i lördags mot Elfsborg på konstgräset) bevittnades av inte mindre än 1070 betalande åskådare! En stor bild på publiken prydde förstasidan på dagens upplaga av NT och i sportdelen fanns en stor artikel om matchen. En träningsmatch den 5 februari!

Att det var över två år sedan som IFK senast spelade i den svenska fotbollens finrum, Allsvenskan, verkar inte minska intresset bland stadens invånare. Att ett av topplagen i Elitserien i ishockey huserar endast 4 mil härifrån (i Linköping) verkar inte ta fokus ifrån IFK och endast en liten artikel i NT ägnas åt detta duktiga ishockeylag. Men vad är väl ett toppmöte i ishockey (Linköping-Frölunda) när man kan se en träningsmatch i fotboll där ett av lagen spelar i Superettan!

Ja, jag var också där...

onsdag 2 februari 2005

CS-debuten

För alla er som läst min förra artikel (ja, jag förstår att ni är grymt många!), vill jag här meddela att min CS-debut i lördags var helt ok. Det tog ett litet tag innan jag började greppa hur det fungerade, men sen gick det ganska bra. Det svåraste var förstås att kunna alla kortkommandon som behövdes för att utnyttja spelets möjligheter, men jag lärde mig en del efter hand tack vare bra assistans från mer rutinerade CS-are.

Årsmötet gick också helt ok, och igår var det dags för ytterligare ett. Den här gången gällde det KDU Norrköping. Inga större överraskningar hände, jag blev omvald som kassör och vi bytte som planerat ordförande. Det mest oväntade var väl att en av medlemmarna meddelade att han lämnar förbundet. Trist, men "life goes on"....

Handbollen vill jag helst inte kommentera... men känner mig ändå tvungen för att ni inte ska tro att jag är hatisk mot det svenska landslaget. Jag tycker tvärtom att det har varit kul att se hur bra de kan spela under vissa perioder och tycker att det lovar gott inför framtiden.

Ha det bra tills nästa gång!